h

Nieuws, mei 2010

24 mei 2010

Adopteer een plakplek

Bent u lid van de SP en wilt u mee helpen tijdens de campagne? Adopteer dan een plakplek. De plakplekken bestaan uit legale plakplaatsen (verkiezingsborden en openbare plakzuilen) verdeeld over diverse locaties in de gemeente Apeldoorn.

Grote schoonmaak zuil
De plakzuil aan de Staionstraat is voorzien van SP verkiezingsposter's. (Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

U krijgt van ons een emmer, lijm, borstel en posters. Zo kunt u er voor zorgen dat de SP verkiezingsposter blijft schitteren op de plakplaats. U kunt contact opnemen met Gerard Woltering (tel.: 06-42087613) van onze Plaklijn.

Lees verder
24 mei 2010

Verkiezingsposter(s)

Wilt u in het bezit komen van een SP verkiezingsposter? En bent u een inwoner van de gemeente Apeldoorn?

Dan kunt u contact met ons campagneteam opnemen via ons contactformulier.

Of download hem hier.

Print hem uit en hang hem bijvoorbeeld voor uw raam of bevestig hem aan het balkon.

Lees verder
24 mei 2010

SP verkiezingsposter niet meer zichtbaar? Bel dan de Plaklijn!

Grote schoonmaakZiet u onze verkiezingsposter niet meer (goed) hangen op een verkiezingsbord of plakpaal (zie de lijst met locaties hieronder)?

Neemt u dan contact met ons op, wij zorgen er voor dat er weer een verse verkiezingsposter op geplakt wordt!

U kunt ons bereiken via Gerard Woltering telefoonnummer 06-42087613, e-mailadres gerard.w@tomaatnet.nl of via ons contactformulier.

Lees verder
20 mei 2010

Stufi moet blijven!

Bijna alle politieke partijen willen een einde maken aan de studiefinanciering. VVD, D66, PvdA, en GroenLinks willen allemaal van het huidige systeem af en een leenstelsel invoeren. Daarmee zou de rekening van de crisis bij studenten neergelegd worden. Een belachelijk plan.De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt als maar duurder, of het nu op de universiteit, op het HBO of op het MBO is. Uit onderzoek blijkt dat tenminste een derde van de jongeren niet zou gaan studeren als hij of zij alles moet lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden. Niet als het aan ons ligt. Wij accepteren niet dat studenten de rekening van de crisis moeten betalen. We komen in actie voor betaalbaar onderwijs waar je wat van leert.

SP Apeldoorn zal vrijdag 21 mei 2010 de ‘Code ROOD’ krant van de ‘jongeren in de SP (ROOD)’ gaan uitdelen aan studenten van het ROC aan de Laan van de Mensenrechten, en hen oproepen om een petitie te ondertekenen. Ook kan dat digitaal op www.stufimoetblijven.nl, inmiddels is de petitie al ruim 10.000 keer ondertekend. De actie zal beginnen om 12.00 uur en duren tot 13.30 uur.

Lees verder
19 mei 2010

Aanbieding zwartboek OV-chipkaart

Vanmiddag is het zwartboek met klachten over de OV-chipkaart aangeboden. Fractievoorzitter Eric van Kaathoven overhandigde het zwartboek aan de Gelderse verkeersgedeputeerde Marijke van Haaren. Zij gaat de klachten onderzoeken en zal mogelijk een provinciaal meldpunt inrichten waar reizigers hun klachten over het nieuwe betaalmiddel in het openbaar vervoer kwijt kunnen. Het was de bedoeling dat de vervoerders de klachten zouden verzamelen maar zij laten het afweten.

Eric van Kaathoven geeft het Zwartboek ov-chipleed aan verkeersgedeputeerde Van Haaren
Eric van Kaathoven geeft het Zwartboek ov-chipleed aan verkeersgedeputeerde Van Haaren. (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Initiatiefnemer en SP-statenlid Alex Mink is tevreden met de toezeggingen van de gedeputeerde: “het is goed dat de gedeputeerde nu inziet dat er actie moet worden ondernomen. Mijn dank gaat uit naar hen die hebben meegeholpen bij het verzamelen van de klachten en natuurlijk naar de honderden reizigers die hun melding hebben ingediend via meldpuntovchip.nl !”.

Lees verder
19 mei 2010

Gelderse SP biedt zwartboek met klachten OV-chipkaart aan

De Gelderse SP heeft op haar meldpunt OV-chipkaart 234 klachten binnen gekregen. De klachten zijn gebundeld in het Zwartboek OV-chipleed dat op woensdag 19 mei wordt aangeboden aan gedeputeerde Van Haaren. Volgens de SP zijn de binnengekomen klachten slechts het topje van de ijsberg. De fractie pleit er nu voor om de strippenkaart niet af te schaffen zolang er zoveel mis gaat met de OV-chipkaart. Verder zouden wat de SP betreft de gesignaleerde prijsverhogingen teruggedraaid moeten worden.

OV-chipleed

De SP in Gelderland is in februari begonnen met het verzamelen van klachten en opmerkingen van reizigers nadat de provincie weigerde zelf onderzoek te doen naar wat er allemaal misgaat bij de OV-chipkaart. Meldingen konden worden ingediend via meldpuntovchip.nl en bij SP'ers op de stations in Nijmegen, Apeldoorn, Ede, Velp en Doetinchem die een live versie van het meldpunt bemanden. Het eerste meldpunt werd geopend door SP Tweede Kamerlid Emile Roemer.

In het zwartboek zijn 234 klachten opgenomen. Meer dan een derde van de klachten gaat over fors gestegen tarieven. Daarna volgen veel klachten over de verkrijgbaarheid van de kaart, problemen met opladen en in- en uitchecken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier