h

Herdenking slachtoffers schipholbrand

15 november 2005

Herdenking slachtoffers schipholbrand

In de nacht van 26 op 27 oktober woedde er een verwoestende brand in het cellencomplex op Schiphol. In dit complex werden vele mensen vastgehouden die op het punt stonden uitgezet te worden. Elf mensen kwamen daarbij om het leven.

Veel landelijke organisaties waaronder de SP, Groen Links, VluchtelingenWerk, Amnesty International, Genoeg is Genoeg, Van Harte Pardon, Werkgroep Vluchtelingen Vrij, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, andere verschillende politieke partijen en andere betrokkenen roepen landelijk op tot een wake met 2 minuten stilte om de slachtoffers te herdenken.

Ook in Apeldoorn wordt hier op initiatief van GroenLinks gehoor aan gegeven. Op donderdagavond 17 november wordt er een wake georganiseerd bij het Stadhuis op het Marktplein. De vergaderingen van de Politieke Markt worden geschorst van 19.55 tot 20.05 uur, zodat iedereen die dat wil erbij aanwezig kan zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

- 19.45 uur verzamelen bij het Stadhuis op het Marktplein
- Ontsteken 11 fakkels
- Korte toespraak door burgemeester G.J. de Graaf
- 2 minuten stilte
- Gelegenheid om bloemen te leggen

U bent hier