h

Afbraak ontslagbescherming van de baan

22 november 2007

Afbraak ontslagbescherming van de baan

De uitholling van de ontslagbescherming is van de baan. Volgens SP-Kamerlid Paul Ulenbelt is het heel onwaarschijnlijk dat de commissie die de regering heeft ingesteld in juni met nieuwe voorstellen voor afbraak komt. Ulenbelt: Dit is een geweldige overwinning. Donner heeft een forse nederlaag geleden met als resultaat dat werknemers geen wegwerpartikel worden. Mijn complimenten aan de bonden, de PvdA-fractie en alle werknemers die de druk flink op de ketel hebben gezet.

Dinsdag besloot de coalitie een commissie in te stellen die moet onderzoeken hoe 200.000 werklozen het beste aan een baan geholpen kunnen worden. Ulenbelt: Dat moet niet moeilijk wezen, de SP heeft goede plannen om dit te verwerkelijken.

De SP heeft zich de afgelopen maanden samen met de vakbeweging zeer verzet tegen de afbraak van ontslagbescherming. Ulenbelt: Het is een kwestie van beschaving om mensen te beschermen tegen onrechtvaardig ontslag, wij willen geen maatschappij waarin mensen kunnen worden afgedankt, waar ze wegwerpwerknemers worden! Nu niet en ook niet in de toekomst.

De bonden hebben de acties donderdag in Eindhoven en Maastricht, en zaterdag in Groningen, Zutphen en Rotterdam afgelast. Ook de oproep van de SP om vooral mee te demonstreren in een van deze plaatsen komt hiermee te vervallen.

U bent hier