h

Demonstreer zaterdag tegen afbraak ontslagbescherming!

19 november 2007

Demonstreer zaterdag tegen afbraak ontslagbescherming!

Het kabinet wil dat werkgevers hun personeel sneller, goedkoper en zonder controle van de reden kunnen ontslaan. De SP steunt de acties hiertegen van de vakbeweging en roept iedereen op om zich aan te sluiten bij de demonstraties van zaterdag 24 november.

Minister Donner wil werknemers degraderen tot een wegwerpartikel. Als het aan hem ligt kun je zonder meer ontslagen worden, er komt geen rechter meer aan te pas en willekeur wordt de norm. Dat is onfatsoenlijk en onbeschaafd, mensen willen zekerheid. De SP verzet zich tegen de afbraak van ontslagbescherming en steunt de acties actief en van harte. Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt: "Wij willen geen maatschappij waarin mensen kunnen worden afgedankt, waar ze wegwerpwerknemers worden. Bescherming tegen onrechtvaardig ontslag is een kwestie van beschaving."

Minister Donner laat zich gijzelen door de werkgeversorganisaties. Die zeggen dat bedrijven pas mensen willen aannemen als Donner de ontslagbescherming aantast. Ulebelt: "De economie is gebaat bij een duurzaam verband tussen personeel en bedrijf. Als de werkgever zekerheid biedt, dan beloont de werknemer dat met loyaliteit en volledige inzet. Als mensen worden gedegradeerd tot wegwerpwerknemers, komen bedrijven en werkers steeds verder van elkaar af te staan.

Zaterdag is uitgeroepen tot landelijke actiedag en organiseren de vakbonden demonstraties in Rotterdam, Groningen en Zutphen. Op de Coolsingel houdt Jan Marijnissen een toespraak namens de SP, in Groningen spreekt SP-Kamerlid Sadet Karabulut en in Zutphen haar collega Sharon Gesthuizen. Kom ook!

De afdeling Apeldoorn roept al haar leden, kiezers en sympathisanten op om aanstaande zaterdag 24 november te demonstreren in Zutphen. De actie wordt gehouden in de De Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen van 11.00 - 13.00 uur. De Hanzehal ligt naast het station van Zutphen.

U bent hier