h

Kamerlid Lempens bezoekt Nemef in Apeldoorn

28 januari 2008

Kamerlid Lempens bezoekt Nemef in Apeldoorn

SP-Kamerlid Paul Lempens bezocht maandag de fabrieken van slotenfabrikant Nemef in de regio Apeldoorn. Lempens: "Het is weer hetzelfde verhaal als bij Unilever en Cordis. Om enkele aandeelhouders tevreden te stellen verdwijnen er 400 banen waaronder ruim 250 sociale werkplekken." De aangekondigde verplaatsing van deze winstgevende fabrieken naar China en Slowakije is bij de werknemers als een bom ingeslagen zo bleek tijdens het bezoek.


Lempens bij de Nemef

Moederbedrijf van Nemef, Assa Abloy kondigde de verplaatsing in december aan. Lempens sprak met enkele medewerkers en een aantal leden van de ondernemingsraad van Nemef. De ondernemingsraad werkt een alternatief plan uit om het verplaatsen van de fabrieken tegen te houden. Lukt dit niet, dan is de bereidheid tot actie onder het personeel groot, zo bleek tijdens het bezoek.

U bent hier