h

SP Apeldoorn start actie voor behoud Eurotarief Stadsbus

25 januari 2008

SP Apeldoorn start actie voor behoud Eurotarief Stadsbus

In december 2007 was busmaatschappij Veolia van plan het Eurotarief voor een retourtje met de stadsbus in Apeldoorn af te schaffen en over te gaan naar een normaal tarief. Na veel verzet is er door de provincie Gelderland besloten het Eurobuskaartje nog een half jaar te garanderen. De SP in Apeldoorn is er niet gerust dat het goedkope kaartje ook na dit half jaar zal blijven bestaan. Daarom starten we in januari met een actie voor het behoud van het Eurotarief, ook na juli 2008.

Zo zullen er handtekeningen worden opgehaald bij een aantal bushaltes in de stad. Het gaat om de bushaltes Stationstraat bij de markt, de bushaltes in de Hofstraat en de bushaltes op het busstation.

Ook op de website van de SP Apeldoorn kan er worden getekend voor behoud van het Eurokaartje. De SP in Apeldoorn roept de provincie Gelderland op het Eurokaartje voor Apeldoorn te behouden en te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het openbaar vervoer voor ouderen en jongeren gratis te maken.

U bent hier