h

Nemef-werknemers blij met steun SP

20 februari 2008

Nemef-werknemers blij met steun SP

Werknemers van de Nemeffabriek in Wenum-Wiesel kregen woensdagmorgen 20 februari voor het begin van de werkdag een flyer uitgereikt door de Apeldoornse afdeling van de SP en Tweede Kamerlid van de SP Paul Lempens. In de flyer verklaart de SP haar solidariteit met de mensen van de Nemef, die bedreigd worden met ontslag door het verplaatsen van de productie naar lagelonenlanden Slowakije en China. De mensen reageerden verheugd op de steun van de SP.

Inmiddels zijn er door de SP-Kamerleden Lempens en Ulenbelt kamervragen gesteld aan de ministers van Economische Zaken, Verhoeven en Sociale Zaken, Donner over de Nemef. Het bedrijf is gezond en maakt 20% winst. Dat is blijkbaar niet voldoende voor het moederbedrijf Assa Abloy (uit Zweden). De werkgelegenheid voor zo'n 400 mensen, waaronder 280 sociale werkplekken, staat door de plannen van Assa Abloy op de tocht.

U bent hier