h

SP Apeldoorn de straat op tegen verhoging busretour

29 februari 2008

SP Apeldoorn de straat op tegen verhoging busretour

De SP in Apeldoorn gaat op zaterdag 1 maart tussen 11.30 uur en 14.00 uur de straat op voor behoud van het Euroretour voor de Apeldoornse stadsbus. Bij de bushaltes op het busstation, bij de markt en in de Hofstraat gaan actieve leden van de Apeldoornse afdeling van de SP en leden van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland de komende maanden handtekeningen verzamelen onder de Apeldoornse buspassagiers.

De provincie Gelderland gaat over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Gelderland en dus ook over het stadsvervoer in Apeldoorn. Busmaatschappij Veolia wilde het Euroretour al in december 2007 in prijs verdubbelen. Een onzalig plan dat veel mensen de bus uit zal jagen. Na veel protesten ging de verhoging niet door. Gedeputeerde Marijke van Haaren (CDA) wil het tarief van 1 Euro echter nog maar voor een half jaar garanderen. Een motie voor behoud van het Apeldoorns Euroretour in de Provinciale Staten van Gelderland werd eind 2007 niet aangenomen omdat PVDA, CDA en ChristenUnie tegenstemden. Overal in het land worden de bijzondere tarieven van busvervoer zoals het Euroretour door Veolia inmiddels verhoogd. De SP in Apeldoorn vertrouwt er niet op dat het Euroretour voor de stadsbus ook na de zomer van 2008 zal blijven bestaan en start daarom met haar actie “Onze bus moet 1 euro blijven”. Bij een volgende aanbesteding van het openbaar vervoer in 2010 bepleit de SP in Apeldoorn gratis openbaar vervoer voor jongeren en ouderen.

De actieve leden van de SP in Apeldoorn en de Statenfractie van de SP Gelderland zijn vanaf zaterdag 1 maart elk eerste weekend van de maand bij bovengenoemde bushaltes te vinden.

U bent hier