h

Nemef plat, SP ondersteunt de stakers

27 oktober 2008

Nemef plat, SP ondersteunt de stakers

Vandaag staken de werknemers van NEMEF voor een goed sociaal plan. Ze hebben het werk neergelegd omdat ze zich niet willen laten afschepen met een fooi. De staking wordt ondersteund door de Apeldoornse afdeling van de SP en de Tweede-Kamerfractie van de SP in de persoon van Sadet Karabulut, woordvoerder Sociale Zaken. Al vroeg is men op de been om de stakers een hart onder de riem te steken. De SP SoeP Express zorgt voor een bak warme tomatensoep, terwijl Sadet Karabulut de stakers toespreekt in Cafe de Ruif in Vaassen, waar de stakers zich laten inschrijven als staker. De staking duurt 24 uur.

Als het moederbedrijf van Nemef, Assa Abloy, niet akkoord gaat met de eisen van de bonden zal volgende week de boel plat gaan voor 48 uur. De werknemers en de bonden zijn vastbesloten om door te gaan met hun acties. Het is extra zuur omdat de Nemef een winstgevend bedrijf is. Alleen vanwege het belang van de aandeelhouders van Assa Abloy wordt tot verplaatsing van de productie overgegaan.

U bent hier