h

SP ondersteunt stakingsactie Nemef

25 oktober 2008

SP ondersteunt stakingsactie Nemef

Geen fooi voor NemefDe medewerkers van slotenfabriek Nemef leggen vanaf maandagochtend 27 oktober voor 24 uur het werk neer. Daarmee willen ze de directie van het bedrijf onder druk zetten om de eisen van de vakbonden in te willigen. De bonden willen een stevig sociaal plan voor de werknemers van de fabriek. De actie wordt ondersteunt door de Tweede-Kamerfractie en de afdeling Apeldoorn van de SP. Namens de Tweede-Kamerfractie zal Sadet Karabulut de stakers bezoeken. Ook zullen plaatselijke SP-ers en de SoeP Express maandag aanwezig zijn bij Cafe De Ruif in Vaassen, waar de stakers zich kunnen laten inschrijven.

De onderhandelingen tussen Nemef en de vakbonden liepen op 9 oktober vast. Beide partijen konden het op verschillende punten niet eens worden. Het belangrijkste daarvan was de hoogte van de vergoeding voor ontslagen medewerkers. De vakbonden besloten - met grote steun van het personeel - de directie onder druk te zetten door een ultimatum te stellen. Dat liep vrijdag 24 oktober af.

De vakbonden vinden dat Nemef de werknemers die worden ontslagen veel moet bieden, omdat het relatief goed gaat met het bedrijf. Hans Zebel van vakbond FNV is niet verrast dat Nemef het ultimatum heeft laten verlopen. "Ik denk dat ze ons onderschatten, dat ze denken ons even te kunnen laten uitrazen. Maar ik denk dat wij het langer volhouden dan zij denken."

Bron: De Stentor

U bent hier