h

Actie helpt NEMEF-stakers aan beter sociaal plan

10 november 2008

Actie helpt NEMEF-stakers aan beter sociaal plan

De SP feliciteert de stakende werknemers van NEMEF in Apeldoorn met het bereikte sociaal plan. De fabriek wordt gesloten, maar de aanvankelijk schandalig lage ontslagvergoeding is van de baan. SP Kamerlid Paul Lempens: "de regering moet nu de regio bijstaan in het zoeken van werk voor de ontslagen werknemers. En in het bijzonder voor de SW-bedrijven die door NEMEF in de steek zijn gelaten".

(foto: Stefan Kloosterboer)

Lempens:"Het blijft een onverteerbare beslissing van het Zweedse stiefmoederbedrijf om de productie in de winstgevende fabriek te verplaatsen naar het buitenland, alleen om nog meer winst te gaan maken. De werknemers hebben zich verzet en met staking een degelijk sociaal plan afgedwongen". Werknemers van de sociale werkvoorziening behouden hun contract met het SW-bedrijf, maar er moet nieuw aangepast werk voor hen worden gezocht. De SP vind dat bedrijven in de regio werkplekken moeten bieden voor ex-NEMEF-werknemers en Wsw-ers.

Lempens heeft de regering middels schriftelijke vragen in oktober opgeroepen om de regio te ondersteunen. De werknemers van NEMEF zijn vanmiddag akkoord gegaan met het sociaal plan dat zaterdag 8 november 2008 overeen gekomen is tussen de bonden en de directie van NEMEF/Assa Abloy. Niet alleen gaan er arbeitsplaatsen verloren, maar ook het contact tussen collega´s die vele jaren samen met plezier hebben gewerkt wordt door de verplaatsing op deze manier doorgesneden.

U bent hier