h

Voormalig zendcomplex Radio Kootwijk

13 november 2009

Voormalig zendcomplex Radio Kootwijk

Door Bonnie ten Damme

Op 6 november 2009 was SP Apeldoorn aanwezig op de informatieavond in gebouw A van Radio Kootwijk van Staats Bos Beheer (SBB) voor de bewoners van deze plaats. Diverse politieke partijen waaronder de SP waren hier om bijgepraat te worden over de plannen van de nieuwe exploitant en om de reacties van de bewoners te horen.


(Foto: Bonnie ten Damme)

Tijdens deze bewonersavond werd het plan toegelicht zoals de toekomstige eigenaar de exploitatie van het zendstation Radio Kootwijk in gedachten heeft. In hun visie moet het een plek worden waar zingeving, inspiratie en ontmoeting tussen mensen mogelijk is met rust en ruimte als attractie. Dit kan zijn educatie (congressen, opleidingen etc.) kunst en cultuuruitingen. De ontwikkeling zal gefaseerd en geleidelijk verlopen.

De reacties van de bewoners waren onder andere:

  • Hun zorgen over de bereikbaarheid van hun eigen huizen en de parkeerproblemen bij grote evenementen.
  • Zij voorspelden een gevaarlijke situatie als er één fietspad wordt afgesloten. Dit in verband met de kruising fietsers / automobilisten.
  • Is er ook gedacht aan de bereikbaarheid van zowel het terrein als de gebouwen voor de mindervaliden.
  • Is er mogelijk werkgelegenheid voor de bewoners van Radio Kootwijk.
  • SBB gaf als antwoord dat er een uitgekiend vervoersplan wordt opgesteld met transferia en pendelbussen als er een drukke programmering is en fysieke afzettingen voor de bermen. De situatie van fietspad/auto’s wordt nader bestudeerd. Voor mindervaliden worden parkeerplaatsen bij de gebouwen aangelegd.

    SP Apeldoorn zal evenals de fractie van SP Gelderland de ontwikkelingen van Radio Kootwijk blijven volgen.

    U bent hier