h

Staten grijpen in tegen te vroege invoering OV-chipkaart

11 november 2010

Staten grijpen in tegen te vroege invoering OV-chipkaart

Een meerderheid in Provinciale Staten wil de invoering van de OV-chipkaart uitstellen, totdat alle problemen zijn opgelost. De SP steunde een voorstel van de ChristenUnie om de afschaffing van de strippenkaart uit te stellen, omdat wij al eerder om uitstel hebben gevraagd.

Kapotte OV-chip paal

SP-statenlid Alex Mink vroeg nog opheldering over de invoering van de chipkaart en het ingrijpen van ex-minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Hij reageerde negatief op het verzoek van de overheden in Oost-Nederland om de strippenkaart af te schaffen en de ov-chipkaart definitief in te voeren. Volgens Gelders gedeputeerde Van Haaren was dat "een zwarte dag voor de reizigers".

Volgens de SP zou die zwarte dag op 18 november zijn aangebroken, als de invoering van de OV-chipkaart was doorgegaan. De reizigersorganisatie ROVER. de wettelijke adviseur ROCOV en de ANWB hadden er geen vertrouwen meer in. Maar volgens de gedeputeerde kon zij niets doen tegen landelijke problemen. SP-statenlid Alex Mink vindt dat onzin: "de gedeputeerde kan er wel voor zorgen dat die palen op alle stations komen te staan en dat de tarieven niet gigantisch stijgen. Én zij wil tenslotte die kaart koste wat kost invoeren, de minister heeft dat niet gevraagd!".

U bent hier