h

Na vragen SP mogen elektrische rolstoelen weer mee met de bussen van Syntus

21 oktober 2011

Na vragen SP mogen elektrische rolstoelen weer mee met de bussen van Syntus

Naar aanleiding van vragen van de Zwolse SP fractie mogen elektrische rolstoelen weer mee in de bussen van Syntus.

Busstation Apeldoorn
Busstation Apeldoorn (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Sinds enige tijd mochten elektrische rolstoelen niet meer mee in de stadsbus, omdat dit gevaarlijk zou zijn. De SP vroeg opheldering van de Zwolse wethouder.

SP-raadslid Edwin Koster: 'Voor veel mensen in een elektrische rolstoel is de bus de manier om zich binnen Zwolle te verplaatsen. Zonder reizigers te informeren is er een verbod op elektrische rolstoelen ingesteld. Deze mensen moeten nu een beroep doen op de regiotaxi, die veel bureaucratischer en duurder is. Het wordt mensen met een beperking steeds moeilijker gemaakt in Zwolle.'

Syntus verzorgd ook in Apeldoorn het busvervoer. Ook voor Apeldoorners betekend het dat zij met een elektrische rolstoel voorlopig weer mee mogen met de bus. Dit tot dat er een definitief standpunt is ingenomen aldus de vervoerder.

U bent hier