h

Thuiszorgactie Nieuwegein

8 februari 2013

Thuiszorgactie Nieuwegein

thuiszorgjvd

Op 4 februari jl. was er een grote thuiszorgactie in Nieuwegein.
Meer dan 1600 medewerkers van de thuiszorg waren op de been om te protesteren tegen de doldwaze bezuinigingen van dit kabinet.

Het kabinet wil driekwart van de huishoudelijke hulp schrappen en ook in de verzorgings- en begeleidingsuitgaven wordt flink gesneden en dreigt massaal ontslag voor tweederde van de medewerkers. Hierdoor zullen vooral ouderen de voor hen zo noodzakelijke hulp verliezen.

Alle partijen waren ruim van te voren uitgenodigd, echter een aantal vindt de thuiszorg blijkbaar niet belangrijk genoeg om bij dit debat aanwezig te zijn. Gelukkig waren de Kamerleden Otwin van Dijk(PvdA), Mona Keijzer(CDA), Linda Voortman(GL), Carla Dik-Faber(CU) en onze Renske Leijten(SP) aanwezig om op het komende (wan)beleid in te gaan.

renskejvd02

We moeten ze in Den Haag nu eindelijk eens wakker schudden!!!

Daarom roept de SP zoveel mogelijk mensen op om op 6 april a.s. naar Den Haag te komen (voor bussen wordt gezorgd!). Voor meer informatie over deze actie zie www.strijdvoorthuiszorg.nl.

Noteer de datum in elk geval alvast in uw agenda!

U bent hier