h

Armoede werkt niet WSW slopen? Bezopen!

3 maart 2013

Armoede werkt niet WSW slopen? Bezopen!

Groeten uit de Sociale Werkplaats!

Mensen met een beperking komen geen stap vooruit op de arbeidsmarkt door de plannen van Rutte-II. Door de nieuwe Participatiewet worden sociale werkplaatsen de komende twintig jaar in stappen afgebouwd. Gemeenten zijn niet meer verplicht om beschutte arbeid te organiseren. Dit pikken wij niet! De campagne ‘Armoede werkt niet‘ gaat daarom verder met een ansichtkaartenactie ‘Groeten uit de sociale werkplaats!’

Door de nieuwe Participatiewet worden de sociale werkplaatsen de komende twintig jaar in stappen afgebouwd. Jonggehandicapten krijgen straks te maken met de gezinsbijstand, en begeleiding en ondersteuning wordt finaal wegbezuinigd. Per 1 januari 2014 wordt er niemand meer toegelaten tot de sociale werkplaats.Doordat er wel werknemers uitstromen zullen er steeds minder collega's overblijven om de productie draaiende te houden. Voor de werkplaatsen dreigt faillissement. Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking krijgen zo de rekening van de crisis gepresenteerd. Het platform 'Armoede werkt niet' weigert dat te accepteren.

 

Reactie toevoegen

U bent hier