h

SP groter dan ooit bij verkiezingen Europees Parlement

22 mei 2014

SP groter dan ooit bij verkiezingen Europees Parlement

De SP is de grootste partij op links geworden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat bleek zondagavond uit de definitieve uitslagen van de verkiezingen van 22 mei. De SP ging van 7,1 naar 9,6 procent van de stemmen en behoudt haar twee zetels in het parlement.

 

SP-leider Emile Roemer: 'Ik ben blij met de forse winst die we hebben geboekt, en de steun die we in het land hebben gekregen. Dat we de grootste partij op links zijn is heel goed nieuws. Helaas heeft onze verkiezingswinst zich niet vertaald in een extra zetel.'

Lijsttrekker Dennis de Jong: 'Dit is de beste uitslag die de SP ooit behaald heeft bij Europese verkiezingen. Veel mensen hebben nee gezegd tegen deze EU, en die strijd blijven we voeren in Europa.'

Reactie toevoegen

U bent hier