h

THEMA-AVOND “EUROPA”

15 april 2015

THEMA-AVOND “EUROPA”

Foto: SP

SP Apeldoorn organiseert een thema-avond  "EUROPA"op vrijdag 8 mei 2015 om 19.30 uur in wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 101 Apeldoorn  met Europarlementariër Anne-Marie Mineur

Foto: SP

Biografie

Anne-Marie Mineur (1967) is taaltechnoloog. In 2003 werd ze gegrepen door de politiek en sloot ze zich aan bij de SP. Als gemeenteraadslid hield ze zich vanaf 2006 bezig met sociale werkvoorziening, de wmo en sociale dienst. In 2009 werd ze SP-afdelingsvoorzitter in De Bilt en in 2011 fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Utrecht. Na de Europese verkiezingen van 2014 werd ze verkozen in het Europees Parlement. 

De kloof tussen burger en bestuur is veel groter dan veel mensen beseffen. De wereld wordt er een stuk mooier op als de mensen die de besluiten nemen de macht meer uit handen geven.

In Brussel houdt ze zich bezig met milieu en mensenrechten en de handelscommissie. Het vrijhandelsverdrag TTIP is daarbij een groot onderwerp. Daarover wordt onderhandeld tussen Europa en de Verenigde Staten. Hierdoor kan Amerika, en met name het bedrijfsleven, zich straks bemoeien met onze wetgeving. Wij zijn niet in de eerste plaats Europeanen. Wij zijn Nederlanders, Zweden, Tjechen, Grieken, of zelfs Biltenaren, Gotenburgers, Pragenaars of Spartanen. Daar is helemaal niks mis mee.

 

 

 

U bent hier