h

Informatieavond

17 mei 2015

Informatieavond

Foto: SP

Sunita Biharie “ in totaal groeien er in Nederland rond de 400.000 kinderen in armoede op. In Apeldoorn zijn er honderden kinderen die acute zorg en steun nodig hebben. Zij krijgen niet voldoende eten of drinken. Dit kan en dit moet anders” niet alleen bij kinderen is de armoede zichtbaar. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen.

Natuurlijk er zullen altijd verschillen zijn, dat houdt het leven spannend en maakt onze samenleving vitaal. Maar de extreme ongelijkheid die we nu meemaken schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. Het is niet uit te leggen dat de drie rijkste Nederlanders meer bezitten dan de helft van alle Nederlanders bij elkaar.

Het is onaanvaardbaar dat door de groeiende ongelijkheid ook de verschillen in gezondheid, kansen, geluk en levensverwachting steeds groter worden. Als toegang tot zorg, werk en onderwijs afhankelijk wordt van de dikte van je portemonnee dan wordt een deel van Nederland een eerlijke kans ontnomen.  De actie maakt deel uit van een landelijke campagne van de SP om ongelijkheid onder de aandacht te brengen Molenaar: “Twee op de drie Nederlanders is voor een eerlijkere verdeling van de welvaart. Zij willen dat miljonairs wat meer belasting betalen, zodat de lasten voor lage en middeninkomens omlaag kunnen.”

Zie ook: https://sp.nl/nieuws/2014/11/er-is-genoeg-voor-iedereen

SP Apeldoorn geeft op donderdagavond 21 Mei een informatieavond over deze landelijke campagne. Iedereen is welkom.

19.30-22.00 uur.

Violierenplein 101

7329 DR Apeldoorn

U bent hier