h

Apeldoorn al vol met Giro, geen plek voor het referendum

4 april 2016

Apeldoorn al vol met Giro, geen plek voor het referendum

Foto: SP

Dat de Giro binnenkort Apeldoorn aandoet is niet te missen. Door de hele stad hangen de roze fietsen en in de winkelstraat hangen grote spandoeken, want stel je voor dat je niet op de hoogte bent van dit prestige project van de gemeente.

En als het nog niet gek genoeg is staat op de website van de gemeente hoe je de gratis roze vlaggetjes kan bestellen voor je thuis. Ja, de gemeente weet hoe ze de bewoners ergens enthousiast voor moeten krijgen.

Des te wranger is dan het antwoord van de gemeente wanneer er gevraagd wordt om een paar opkomst bevorderende acties door de politieke partijen Apeldoorn voor het referendum m.b.t. Oekraïne. 

De aanwezige partijen waren unaniem over de aanvraag. Niet alleen een oproep in het stadsblad, maar ook een oproep op de website van de gemeente en een banner ter herinnering aan de gevel van het gemeentehuis.

De kosten hiervan zijn te verwaarlozen in vergelijking met de kosten die de gemeente maakt voor alle aankleding voor de Giro.

Reactie toevoegen

U bent hier