h

AOW, leeftijd vast op 65 jaar

26 januari 2017

AOW, leeftijd vast op 65 jaar

Foto: SP

De SP wil dat iedereen met 65 jaar een AOW-uitkering kan krijgen.

In het verkiezingsprogramma stond een flexibele AOW, maar de partijraad heeft vandaag besloten de leeftijd vast te zetten op 65 jaar. Dit betekent dat iedereen recht krijgt om op zijn 65ste te stoppen, zonder dat dit een lagere uitkering tot gevolg heeft.

Zekerheid over de waarde van je pensioen is erg belangrijk, voor de gepensioneerden van nu, maar ook voor werkenden en jongeren die sparen voor later.

Iedereen verdient een fatsoenlijke oude dag. Daarom verlagen we de AOW-leeftijd naar 65 jaar, we verhogen de AOW-uitkering met tien procent.

Eventuele overgangsproblemen worden gecompenseerd. Wij vinden dat pensioenfondsen zich niet te rijk moeten rekenen. De reserves moeten op orde zijn zodat iedereen er zeker van kan zijn dat het pensioen op orde is. Maar pensioenfondsen moeten ook niet gedwongen worden zich arm te rekenen waardoor ouderen onterecht gekort worden.

Reactie toevoegen

U bent hier