h

ER MAG GEEN GEIT MEER BIJ IN GELDERLAND!

30 augustus 2017

ER MAG GEEN GEIT MEER BIJ IN GELDERLAND!

Foto: SP

Op woensdag 30 augustus heeft de provincie Gelderland in een geheime spoedvergadering besloten dat alle geitenhouderijen per direct op slot gaan

' In afwachting van nadere gezondheidsonderzoeken zijn alle uitbreidingen verboden voor een periode van minstens een half jaar.'

Bron: http://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/er-mag-geen-geit-meer-bij-in-gelderland~ac363933/

Dit is goed nieuws voor Apeldoorn. In Apeldoorn heeft de raad eerder ingestemd met een verkorte procedure om een geitenstal met ruim 4.000 geiten mogelijk maken. Dit zou betekenen dat één van de grootste geitenstallen van Nederland in de directe omgeving van Apeldoorn komt te staan.

Wij kunnen niet geloven dat er partijen zijn die economie, winsten, ondernemerschap en dus het kapitalisme boven levens van mensen en dieren kiezen.

Nu worden ze tegen gehouden door de provincie. En terecht.
Overigens geldt dit niet voor de aanvragen die er al liggen zoals in Apeldoorn. Het lijkt ons dat de raad in Apeldoorn dit nu niet meer door kan zetten, aangezien het in de provincie unaniem is besloten. Dit betekent voor vele partijen dat hun provinciale fractie duidelijk signaal afgeeft.

Samen met PvdD en GL heeft SP Apeldoorn hier al eerder actie tegen gevoerd

Afgelopen zaterdag, 26 augustus, heeft SP Apeldoorn samen met SP Tweede Kamerlid Cem Lacin en SP Gelderland ook actie tegen de geitenstal gevoerd.

Foto: Joshua Prijs

Wij vinden dit goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Want nu worden alleen nog de aanvragen behandeld die er al lagen zoals de die voor de stal bij Apeldoorn. Wij gaan door totdat dit volledig van de baan is!

Zie ook SP Gelderland https://gelderland.sp.nl/nieuws/2017/08/geen-geitenstallen-erbij-in-gelderland

Reacties

Weliswaar een goed besluit van de provincie, maar het geldt niet voor het geplande megamelkgeitenbedrijf in Apeldoorn. Hierover mag de gemeenteraad van Apeldoorn zelf beslissen. Gezien het stemmingsbeeld in de Raad heb ik zorgen over de afloop.

Reactie toevoegen

U bent hier