h

Sunita Biharie lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018

27 augustus 2017

Sunita Biharie lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: Nynke Vissia

Sunita Biharie is door de leden van SP Apeldoorn unaniem gekozen tot lijsttrekker voor SP Apeldoorn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sunita heeft sinds 2015 als voorzitter de afdeling Apeldoorn een nieuwe impuls gegeven. Sinds haar aantreden is de SP zichtbaarder in Apeldoorn door diverse acties en bezoeken aan de wijken. Voor de SP is het nu dan ook een logische stap om mee te doen aan de verkiezingen en Sunita Biharie naar voren te schuiven als lijsttrekker.

Sunita kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ze wil strijden voor een Apeldoorn waarin alle mensen meetellen :”De kloof tussen het gemeentehuis en de inwoners van Apeldoorn is te groot. Ook Apeldoorn kent inwoners die hun zorg niet kunnen betalen, ouderen die vereenzamen, kinderen die geen eten hebben. Ooit stond Apeldoorn op de kaart om zijn sociale hart. Ik zou graag dit weer terug zien.”

Voor Sunita staat voorop dat we bij SP Apeldoorn het met elkaar doen. Alle mensen zijn even belangrijk. "We zijn activisten die goed door hebben dat je ook op het gemeentehuis in de raad moet zitten om zaken voor elkaar te krijgen. Dat we mee gaan doen zal niks afdoen aan ons activisme. We zullen nog steeds de buurten ingaan en acties organiseren als dit nodig is."

 

Over Sunita

"Ik ben op jonge leeftijd via jeugdzorg in Apeldoorn komen wonen. Ik weet hoe het is om het niet altijd makkelijk te hebben. Dit is al sinds mijn jonge jaren een drijfveer om te vechten voor rechtvaardigheid. ​Niet iedereen wordt met een gouden speen geboren. Het kapitalisme maakt meer stuk dan ons allen lief is. Armoede, zorg die niet meer toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen, huren die onbetaalbaar worden en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ongelijkwaardigheid zorgt voor tweederangsburgers. Dit mogen wij nooit accepteren. Wij zijn allemaal mensen, allemaal anders maar zouden wel allemaal gelijkwaardig moeten zijn.

Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld als lijsttrekker omdat ik zoals velen in mijn partij door heb dat je in de raad nou eenmaal dichter bij het vuur zit waar beslissingen worden gemaakt. Als we willen vechten voor mensen, dan kunnen we daar eigenlijk niet ontbreken.

In mijn hart ben ik een activist. Ik sta naast mensen om samen met hen voor menswaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit te vechten. Voor mij is de titel lijsttrekker dan ook niet zo heel interessant. Bij SP Apeldoorn doen we het met elkaar, iedereen is daarin belangrijk.

Ik wil wel zo goed mogelijk deze rol gaan vervullen en daarin strijden voor een socialer Apeldoorn."

Reactie toevoegen

U bent hier