h

ENQUÊTE ROOD BIJ ROC AVENTUS

12 oktober 2017

ENQUÊTE ROOD BIJ ROC AVENTUS

Foto: SP

Vorig schooljaar heeft een aantal leden van onze jongerenorganisatie Rood een enquête gehouden bij ROC Aventus in Apeldoorn. Aan de hand van eerdere signalen ging Rood in gesprek met maar liefst 98 studenten.

De enquête leverde verrassende antwoorden op. Naast verontrustende signalen, zijn er ook positieve punten zoals veiligheid. De studenten voelen zich zeer veilig op school en veiligheid scoort ruim een 8. De docenten scoren een 6,7 en de overall score is een 6,1.

Het punt waar het meest aan gewerkt moet worden is het lesrooster, dat scoort een 3,9.

Los van de positieve punten, zijn wij hier echt van geschrokken. Er zijn vaak te veel tussenuren, waardoor studenten eerder ervoor kiezen om niet terug te gaan naar school. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

De communicatie met docenten moet beter volgens een grote groep studenten (25%). Waar het aan ligt kon men niet goed uitleggen, dit kan nader onderzocht worden.

SP Apeldoorn vindt dat de klachten serieus moeten worden genomen, de meeste studenten hebben het gevoel dat de klachten niet serieus worden genomen.

Tevens zal hier ook aandacht aan gegeven kunnen worden.De studenten zouden voor de toekomst graag zien dat er meer studieruimtes komen. Daarnaast vinden ze dat kantine te weinig tafels heeft, de meeste studenten zouden graag statafels willen zien in de kantine.

Al met al is er nog veel werk aan de winkel voor ROC Aventus.

Rood stuurt de uitslag van de enquête en de feedback naar het ROC Aventus en gemeente Apeldoorn, met vraag of zij hier aandacht aan willen geven.

 

Reactie toevoegen

U bent hier