h

Staking in het basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs

4 oktober 2017

Staking in het basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs

Foto: SP

Donderdag 5 oktober gaan de leraren staken. Ook in Apeldoorn vertrekt er een bus naar Den Haag. SP Apeldoorn wenst de leraren succes met de staking. Dat er nu al gesproken wordt over een eventuele tweede staking in november geeft aan dat het voor de leraren menens is.

Vorig schooljaar gingen de leraren één uur staken. Hier werd verschillend op gereageerd. De een vond een uur staken onzin maar voor de leraren was dit een eerste aankondiging voor wat er ging komen.
De regeringspartijen hebben nog een poging gedaan om de leraren rustig te krijgen door 270 miljoen toe te zeggen. De leraren geven, terecht, aan dat dit veel te weinig is als het gaat om salarisachterstand en werkdruk. De leraren eisen een eerlijker salaris en een verlaging van de werkdruk (zie www.pofront.nl/claim voor de stakingseisen).

In het basisonderwijs bestaat 1 op de 11 klassen uit 30 leerlingen of meer. Dit doet afbreuk aan het kwaliteit van het onderwijs. Kleineren klassen zorgen voor meer aandacht en ondersteuning voor de leerlingen en verlagen de werkdruk van leraren. Nu de invoering van het zogenaamde passend onderwijs tot grote problemen leidt, zijn kleinere klassen extra noodzaak. De SP geeft al langer aan dat 23 leerlingen het maximale zou moeten zijn.

Niet alleen de leraren staken maar er is ook steun door de drie onderwijsorganisaties in Apeldoorn, PCBO, Leerplein055 en Veluwse Onderwijs groep.

Zoals PCBO beschrijft op de website:” we willen graag dat we ook in de toekomst nog voldoende medewerkers hebben om dat onderwijs te bieden. Dat geldt voor alle organisaties in het basisonderwijs. Vermindering van de werkdruk en een passend salaris zijn daarbij ongelooflijk belangrijk. Want goed basisonderwijs legt wel de basis voor het verdere leven van ieder kind”.

SP Apeldoorn roept dan ook iedereen op om de staking van de leraren kracht bij te zetten door steun te betuigen aan het opgestelde manifest, www.poinactie.nl.

Leraren succes!! 

Reactie toevoegen

U bent hier