h

Laat Real-X niet in de kou staan

8 november 2017

Laat Real-X niet in de kou staan

Foto: SP

Tot onze verbazing hebben wij gelezen dat Real-X nog steeds zijn tijd moet besteden in het strijden voor hun bestaansrecht en gelden.

Real-X is een voorbeeld van hoe je vanuit de behoefte van jongeren kan werken. Ze werken vraaggericht en bereiken hierdoor vele jongeren. 

Door deze manier van werken zijn ze van grote waarde voor preventie,  het voorkomen van schooluitval, voorkomen van criminaliteit, et cetera.

Het is meer dan alleen skaten, ze bereiken een brede doelgroep, die door andere organisaties niet bereikt wordt.

Ik heb gezien met hoeveel energie en passie er gewerkt wordt bij Real-X. Ze doen zelfs meer dan er gevraagd wordt. Weet de gemeente wel wat Real-X bijdraagt aan de maatschappij?

Niet alleen wij zijn enthousiast, nee, nog belangrijker: de jongeren willen Real-X. Hoe is het dan mogelijk dat de gemeente er weer een mes in wil zetten en hoe is het mogelijk dat de raad dit niet regelt?

Niemand dan de jongeren kunnen beter vertellen wat voor ze werkt en waar zij behoefte aan hebben. Daarom is het luisteren naar de jeugd een must, als je wilt dat het beleid effectief is. Het beleid moet geschreven worden vanuit de vraag en niet worden bedacht vanuit een ambtenaars stoel.

Real-X heeft ruim 2000 handtekeningen opgehaald, de jeugd is duidelijk.

Zij willen Real-X! Ze zijn niet commercieel, maar van maatschappelijk groot belang. Raad regel het. En maak een einde aan deze jarenlange strijd om het bestaansrecht.

 

Metin Yavuz

Reacties

Real X is de reden dat veel jongeren zich gehoord en gezien worden. Ze leren hier respect voor elkaar te hebben en anderen de dingen te leren die ze zelf al kunnen. David is een ongelovelijk aanwinst voor de jeugd in Apeldoorn. Real X zou meer geld moeten krijgen, niet minder!

De werkwijze van Real X is bepalend voor het succes. Jongeren geven zelf vorm aan dat wat ze daar graag doen. Niets opgelegd, maar geboren uit eigen initiatief met duidelijke coaching aan de zijlijn. Super instelling!

Sinds WANNEER trekt de politiek zich iets aan van wat haar burgers willen? Apeldoorn heeft zichzelf keer op keer bewezen haar eigen eigenwijze koers te varen zonder vooral ook maar te luisteren naar degenen door wie ze gekozen zijn en voor wie ze daar zitten. Echt misselijk makend dat ze ook blijkbaar niet leren van hun fouten en gewoon doorgaan met hun eigen koers varen.

Real-X voorkomt criminaliteit, punt uit. Real-X voorkomt overlast (in veel vormen) van jeugd. Dat hebben mijn collega’s en ik de afgelopen jaren daadwerkelijk gemerkt. Real-X is er voor de jonge en de oudere jeugd, al jaren. Het is een prima toevlucht gebleken voor de jeugd. De gemeente Apeldoorn moet heel blij zijn met een dergelijke vluchtheuvel als Real-X. Maar die dreigt te worden opgeslokt en wegbezuinigd. Gemeente: denk na.

Rob van Schaik (voormalig wijkagent).

Reactie toevoegen

U bent hier