h

Tijd voor een beter kinderpardon

12 september 2018

Tijd voor een beter kinderpardon

Foto: Rob Voss

 

SP Apeldoorn en PvdD Apeldoorn zijn heel stellig: het is tijd voor een beter kinderpardon. Het zou eigenlijk helemaal geen discussie moeten zijn. We hebben het over kinderen de hier geworteld zijn en wat daarmee ons betreft Nederlandse kinderen zijn.  

Vaak wordt er gewezen naar het gedrag van de ouders. Maar in een beschaafd land mogen we kinderen nooit afrekenen op wat ouders wel of niet doen. Een kind is een eigen persoon, we moeten kinderen te allen tijde ook op die manier zo benaderen en het recht van het kind voorop stellen.

Kinderen mogen ook nooit de dupe worden van politiek falen. Als het door uitvoering van regels zo is dat er ruimte onstaat waardoor kinderen de tijd hebben om hier te kunnen wortelen dan moeten we daarin onze verantwoordelijkheid nemen.

Kinderen die geworteld zijn, kinderen die al thuis zijn die zet je niet uit!

Donderdag zullen we in gesprek gaan of we ons als Apeldoorn uitspreken naar landelijk toe. Ons antwoord is “ja we moeten ons uitspreken en er is maar 1 geluid mogelijk pak onze kinderen hun thuis niet af, kom met een beter kinderpardon.”

 

Sunita Biharie SP Apeldoorn

Arjan Groters PvdD Apeldoorn


Reactie toevoegen

U bent hier