h

Wat is op deze manier het nut van bezwaar maken?

8 september 2018

Wat is op deze manier het nut van bezwaar maken?

Foto: Rob Voss

Bomen worden gekapt, festivals worden gehouden en voordat er een uitspraak is over de bezwaren is de kap al een feit en het festival al afgelopen. In de politiek heeft men zijn mond vol over participatie maar inwoners, die participeren, worden op deze manier aan de kant gezet en genegeerd.

April 2018 kopt de Stentor dat de gemeente Apeldoorn volhardt in te late publicatie vergunning. Er worden voorbeelden genoemd waaronder de eerste Burning Man, where the sheep sleep. Voor het tweede Burning Man festival is het niet anders gegaan en die is vervolgens óók al achter de rug.
Op dit moment is er terechte boosheid over de kap van een aantal bomen. Eerst bij het voormalige Juliana Ziekenhuis en kort daarna bij de Laan van Zonnehoeve.
Bij het Juliana Kwartier is het formeel misschien allemaal volgens de regels gegaan maar iedereen snapt dat een eenmaal gekapte boom niet zomaar weer terug geplant kan worden. Dus ook al is het volgens de regels, dit had op een andere manier opgelost moeten worden.
Bij de Laan van Zonnehoeve wordt het verhaal nog gekker. Over de bezwaren rondom deze kap wordt er in oktober een uitspraak gedaan maar de bomen zijn al weg.
Vandaag, 7 september ’18, blijkt dat de gemeente een aantal bomen moet terugplanten bij de Apenheul omdat er geen melding is gemaakt dat de bomen gekapt zouden worden en dat had wel gemoeten.

Voor de evenementen wordt als reden genoemd dat er telkens meer evenementen zijn en dat daardoor de afdelingen onderbemenst zijn. Ja, we weten allemaal dat de gemeente graag grote evenementen organiseert. De SP vindt dat grote evenementen te duur zijn voor de gemeente en het blijkt ook ten koste te gaan van andere taken binnen de gemeente.
 Het gaat mij niet om een festival door te laten gaan of niet. Waar het omgaat is dat inwoners in staat gesteld moeten worden om bezwaar te maken en dat de bezwaren serieus worden genomen. Dit gebeurt op dit moment niet en dat moet veranderen.

Reactie toevoegen

U bent hier