h

Wij kiezen voor mensen ipv grote bedrijven

23 december 2018

Wij kiezen voor mensen ipv grote bedrijven

Foto: Rob Voss

We leven in een tijd dat de 100 grootste vervuilers subsidie krijgen en de gewone inwoner meer betaalt dan dat die vervuilt. De huren stijgen, de zorg is afgebroken en niet meer betaalbaar voor iedereen. Meer vliegen is belangrijker dan onze gezondheid, dierenwelzijn en milieu en de MKB krijgt het steeds moeilijker. Dit heeft alles te maken met politiek keuzes. 

In Apeldoorn lag er ook een keuze voor. Gaan wij een grote reclamepaal met  de M van Macdonalds  in combinatie met het ‘blad’ van Apeldoorn neerzetten? Het zou zogenaamd duurzaam zijn, want er wordt onder andere gebruik gemaakt van LED verlichting. Nou echt duurzaam is geen paal neerzetten!

Het zet Apeldoorn op de kaart word gebruikt als een ander argument! Als wij aan Apeldoorn denken dan denken we aan de Veluwe, we denken aan groen, we denken aan alle inwoners die zich inzetten voor elkaar. We denken niet aan Macdonalds. 

Ook denken we dat de reclame op het grote scherm bij de paal voornamelijk voor grote bedrijven betaalbaar en interresant zal zijn. Juist in tijden dat de ZZP’er en MKB het lastig heeft gaan we weer voor een keuze die voornamelijk grote bedrijven zal dienen. 

Het wordt tijd dat we andere keuzes gaan maken. Wij hebben dan ook tegen dit plan gestemd. Het wordt tijd dat we mensen voor grote bedrijven zetten en we Apeldoorn op de kaart zetten om wat Apeldoorn zo mooi maakt, de mensen, het groen en de Veluwe!

 

Henri Kerkdijk

SP Apeldoorn

Reactie toevoegen

U bent hier