h

Verklaring gemeenteraad Apeldoorn

12 januari 2019

Verklaring gemeenteraad Apeldoorn

Foto: SP

Recent is de Nederlandse versie van de Nashville verklaring gepubliceerd. Hierin worden op grond van een visie uitspraken gedaan over huwelijk, homoseksualiteit, man-vrouw verhoudingen enz. De visie die daarin wordt neergelegd wordt niet algemeen gedeeld. Als gemeenteraad van de gemeente Apeldoorn willen wij een boodschap afgeven dat wij deze boodschap niet onderschrijven en dat wij in Apeldoorn een inclusieve stad zijn waar mensen elkaar mogen liefhebben, zichzelf mogen zijn en we vrijheid van meningsuiting erg belangrijk vinden. 

 

Daarom hebben we voor de vergaderingen van donderdag met alle ondertekende partijen de volgende verklaring afgegeven.

Apeldoorn is een inclusieve stad waar vrijheid heel belangrijk is. De vrijheid om te zijn wie je bent, de vrijheid om lief te hebben en de vrijheid om hierover te zeggen wat je er van vindt.

Een vrijheid mag nimmer misbruikt worden om de vrijheid van de ander in te perken of om bewust te polariseren. De Nashville verklaring doet uitspraken over seksuele identiteit en relaties die ertoe kunnen leiden dat ook in Apeldoorn mensen zich buitengesloten en onveilig voelen.

Dit vinden wij in Apeldoorn kwetsend en ongewenst. In Apeldoorn kiezen wij voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.

In Apeldoorn kiezen we voor een inclusieve samenleving, waarbij ieder mens erbij hoort en zich thuis mag voelen.

Sunita Biharie, SP

Braldt-Lilian Haak, VVD

Arjan Grooters, PvdD

Jan Dirk van de Borg, CDA

Danny Huizer, GL

Dennis Russchen, D66

Ben Bloem, CU

Kees Boograard, 50 Plus

Martine Berends, PvdA

Hans Weevers, VSP

Reactie toevoegen

U bent hier