h

Avond met Ron Meyer over Grip

2 maart 2019

Avond met Ron Meyer over Grip

Foto: SP

Ron Meyer komt naar Apeldoorn.

Woensdag op 6 maart komt de partijvoorzitter van de SP naar Apeldoorn.

Tijdens deze openbare avond spreekt Meyer met u over de staat van de Nederlandse samenleving. Vorig jaar publiceerde Meyer met Grip een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders.

Meyer sprak voor zijn boek met mensen als David van Reybrouck, Jan Terlouw, Roxane van Iperen, Ron Jans en bisschop De Korte. Nu gaat het gesprek verder door het hele land. In Uden zal Meyer spreken over de politieke actualiteit maar ook over het belang van rechtvaardigheid en solidariteit anno 2018.

Meyer: "Het is fascinerend hoe al die verschillende mensen met wie ik sprak het over één ding volstrekt eens zijn: ons land kan veel rechtvaardiger. Niemand kan zich nog permitteren afzijdig te blijven. Wie grip wil, zal moeten grijpen. Wie begrip wil, zal moeten begrijpen.

Een avond over Grip, een boek dat ik afgelopen jaar geschreven heb en een avond over woede. Over terechte woede. Over de woede van gewone mensen over de gestegen energierekening, over de gestegen BTW terwijl multinationals als Shell gematst worden

Maar wat te denken van de woede van mensen, dat zij voortdurend de schuld krijgen. Als ze arm zijn, hadden ze maar harder moeten werken of moeten leren. En als het om het klimaat gaat dan moeten wij maar korter douchen. Terwijl het toch echt Shell en co zijn die de grootste klimaatschade veroorzaken."
.”
Sunita Biharie "Ook hier in Apeldoorn zijn er mensen die het zat zijn. Rekeningen die stijgen, steeds meer mensen in de armoede, zorg wat niet meer van hen en betaalbaar is. Allemaal zaken wat onze inwoners ook voelen. Honderden mensen in Apeldoorn hebben zich hierdoor ook aangesloten bij de vrienden van Rechtvaardigheid van de SP’ ( https://doemee.sp.nl/)

Kom jij ook meepraten over rechtvaardigheid en grip?

Wanneer: 6 maart
Waar: Stolp, Violierenplein 101 in Apeldoorn
Tijd: 19:30
Toegang: Gratis

Wilt u ons laten weten als u komt? Dat kan op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-in-gesprek-met-ron-meyer-voorzitter-...

 of via apeldoorn@sp.nl

 

 

 
 
-0:52
Aanvullende visuele instellingen

Kijken en scrollen inschakelenKlik om te vergroten

 
 

Inschakelen

 
 
 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier