h

OV STAKING

28 mei 2019

OV STAKING

Foto: Rob Voss
28 mei staken werknemers in het openbaar vervoer. Ook in Gelderland zal er gestaakt worden. 
Deze actie is broodnodig om de pensioenen te zeker te stellen en de AOW leeftijd te bevriezen, wij steunen de actie dan ook van harte. SP Apeldoorn wenst de stakers een goede actiedag toe.

Werknemers in het openbaar vervoer staken niet zomaar. Ze snappen als de beste dat de staking voor overlast gaat zorgen voor de reizigers. Maar wanneer er niet geluisterd wordt naar de werknemers is een staking een goed en terecht middel om het kabinet en de werkgevers wakker te schudden. Het doel heiligt voor ons zeker de middelen.

Eind vorig jaar zijn de gesprekken tussen de vakbonden, werkgevers en kabinet vastgelopen. Werkdruk en pensioen zijn een belangrijk thema tijdens deze gesprekken. Buschauffeurs hebben maken flinke uren en de pauzes tussendoor zijn erg kort. De reistijden zijn zo op elkaar afgestemd dat er voor de chauffeur bijna geen tijd is om te plassen wanneer nodig. Tijd is geld en de chauffeur wordt de dupe.

De aangekondigde actie richt zich vooral op de pensioenen. Deze pensioenen wil de FNV voor iedereen, ook voor de mensen zonder vast contract. Door de flexibilisering is deze eis ook zeker nodig. De pensioenen moeten ook meegroeien met de prijzen in de winkel. Het pensioen wordt anders steeds minder waard en daardoor zal de koopkracht van de mensen met een pensioen erop achteruit gaan. 

De vakbond pleit er tot slot ook voor om de pensioenleeftijd te bevriezen en niet laten stijgen in 2020 naar 66 jaar en 8 maanden. De SP vindt dat de pensioenleeftijd weer terug moet naar 65. Wij zien de laatste eis dan ook als een begin om de leeftijd voor het pensioen weer terug te brengen naar 65.

We hopen dat de stakingsbereidheid groot is in Apeldoorn en ook in de rest van Nederland en wensen te stakers veel succes en een strijdbare actiedag.

Thomas Hendriks
Henri Kerkdijk 
SP Apeldoorn

 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier