h

KAMERVRAGEN UITVAARTVERZEKERING

4 september 2019

KAMERVRAGEN UITVAARTVERZEKERING

Foto: SP

 

Afgelopen vrijdag is Mark overleden. Als eerste willen we alle nabestaanden heel veel sterkte wensen. In deze moeilijke tijd liepen zij aan tegen het feit dat Mark geen verzekering af kon sluiten en moesten ze dus naast alle leed ook aan de slag om zijn uitvaart betaald te zien krijgen.
 

Ronald van Raak (Tweede Kamerlid SP): “Ieder mens heeft recht op een waardige begrafenis. Het is heel mooi om te zien dat zoveel mensen zich zo inzetten om alsnog een mooie begrafenis mogelijk te maken. Maar het is schandalig dat verzekeraars mensen met een psychische aandoening zo discrimineren. Daar moet de regering echt een einde aan maken.”

Sunita Biharie (fractievoorzitter SP Apeldoorn): “Het is echt erg dat mensen met psychische problemen geen uitvaartverzekering af kunnen sluiten. Hierdoor hebben nabestaanden er een extra last bij. Het is voor sommige mensen ook echt niet te betalen. Dit is echt te gek voor woorden, hier worden mensen met minder geld werderom keihard geraakt. Erg verdrietig en goed dat onze Tweede Kamerfractie vragen heeft gesteld”

De volgende vragen zijn gesteld:

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat een uitvaartverzekeraar mensen met een psychische aandoening weigert;

1. Bent u ervan op de hoogte dat uitvaartverzekeringen mensen met een psychische aandoening weigeren? 
2. Wat zijn nog meer toegestane weigeringsgronden voor uitvaartverzekeraars?
3. Vindt u het ook onwenselijk dat nabestaanden moeten crowdfunden omdat een verzekering niet mogelijk is?
4. Bent u bereid deze discriminerende maatregel niet langer toe te staan? Zo nee, waarom niet?

(1 

 

Reactie toevoegen

U bent hier