h

WONINGSDAG

27 april 2020

WONINGSDAG

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur.

En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog.

Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan.

In Apeldoorn hebben de woningcoöperaties afgesproken om de huursverhoging uit te stellen tot oktober 2020. Dat is onze ogen niet voldoende want ook na oktober moet de rekening niet gelegd worden bij huurders

De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

Henri Kerkdijk
Raadslid SP Apeldoorn
Woordvoerder wonen

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier