h

Discriminatie - Veiligheidsbrief

11 juni 2020

Discriminatie - Veiligheidsbrief

Foto: SP

 

Jaren geleden zijn wij in de raad begonnen met aandacht te vragen voor alle racisme, discriminatie en uitsluiting. Zo ook hebben we aandacht gevraagd voor etnisch profileren. We waren niet alleen; ook Controle Alt Delete en Amnesty International hebben in 2017 een brief naar de raad gestuurd met de oproep om meer aandacht te besteden aan etnisch profileren.

Toch merkten we bij de toenmalige burgemeester, en een heel groot deel van de raad, dat er geen erkenning was dat dit ook in Apeldoorn gebeurd. En juist de erkenning is zo belangrijk voor mensen. Vaak betreft het mensen, die al geen vertrouwen meer hebben in de politiek en instanties dat hun leed serieus genomen wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld ook nog niet genoeg gemeld bij Art1

De kloof is groot; zo ook in de raad. Het is aan ons allemaal om deze kloof te verkleinen, maar hierin is het aan de portefeuillehouder en de raad om voorop te lopen en zich uit te spreken. PvdD hebben we altijd aan onze zijde gevonden. In het begin waren zij de enige, maar later sloot ook CU zich aan.

Vandaag hebben we het opnieuw besproken bij de veiligheidsbrief. Juist in deze tijd waarin mensen terecht opstaan is het belangrijk dat de raad zich uitspreekt. We hebben vandaag ervaren dat vele partijen in de raad CU en SP steunen dat we hier iets mee moeten doen en dat ze het hiermee ook serieus nemen. We hebben er hard aan moeten trekken maar er is beweging.

Dat is grote winst want segregatie leidt tot onbegrip en onbegrip leidt tot meer onrechtvaardigheid. Daarom hebben we ook aangegeven dat we alle racisme, discriminatie en uitsluiting aan moeten pakken. We hebben ook de portefeuillehouder (burgemeester) gevraagd om hier duidelijk stelling in te nemen.

De (nieuwe) burgemeester heeft letterlijk gezegd dat hij niks moet hebben van racisme, discriminatie en uitsluiting. Hij veroordeelt discriminatie waar dan ook. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad.

We geloven in en knokken voor een sociale samenleving. Samen leven is niet makkelijk. Maar we laten ons niet verdelen. Apeldoorn is niet van een enkeling, maar van ons allemaal. We accepteren geen discriminatie en uitsluiting en kiezen radicaal voor samen werken, leven en naar school gaan. Samen staan we sterk. Samen Apeldoorn.

 
 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier