h

DAG VAN DE VERPLEGING

12 mei 2021

DAG VAN DE VERPLEGING

Foto: SP
Zorgverleners verdienen onze grootste waardering voor de inzet die ze leveren om het coronavirus te bestrijden. Thuiszorgmedewerkers, huisartsen, ambulance- en ziekenhuispersoneel, medewerkers in het verpleeghuis, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ: we vragen het uiterste van ze. Soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Deze coronacrisis laat ons weer zien hoe belangrijk goede zorg is.
 
In maart 2020 klapte heel Nederland 3 minuten lang voor de zorg. Maar het mag niet bij applaus blijven. Samen met zorgverleners kwam de SP in actie voor een eerlijke beloning voor al die medewerkers in de zorg.
 
24 Maart 2021 diende de SP een voorstel in om het kabinet te dwingen om voor de zomer een plan te laten sturen over hoe de aangenomen motie van de SP en PvdA voor hogere salarissen wordt uitgevoerd. Het kabinet heeft er geen zin in, maar het voorstel werd wel aangenomen.
 
Onze strijd gaat door!
 

Reactie toevoegen

U bent hier