h

De Dag van de Arbeid is niet zomaar een feestdag

1 mei 2021

De Dag van de Arbeid is niet zomaar een feestdag

Foto: SP

Het is de dag waarop arbeiders over de hele wereld stilstaan bij arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, én een dag waarop winsten gevierd worden.

Samen staan we sterk, dat heeft het verleden ons bewezen. Solidariteit is geen luxe maar een middel dat noodzakelijk is om met elkaar voor elkaar te strijden. We krijgen het niet zomaar cadeau.

De elite zorgt goed voor elkaar. Politici hebben met hun keuzes in de Tweede Kamer de ongelijkheid alleen maar vergroot. Lonen die zijn achtergebleven en een pensioenleeftijd die steeds verder stijgt, flex-gekte die voor de gewone werknemer meer onzekerheid betekent.

Door corona hebben we nu een lijst met cruciale beroepen. Dat deze beroepen onze bloedvaten zijn wisten wij als SP allang. Toch lijkt het nog steeds niet verder te komen dan klappen voor onze zorghelden. En hoewel klappen mooi is kan je hier natuurlijk geen rekeningen mee betalen.

In ons gemeentehuis zijn het vooral de wethouders en burgemeester die flessen met wijn en andere cadeaus krijgen. Ook wordt er voor raadsleden met regelmaat een rode loper uitgelegd bij 'werkbezoeken' met hapjes en drankjes.

Terwijl het bijvoorbeeld onze schoonmakers zijn die cruciaal werk doen krijgen zij bijna nooit de eer die hun toekomt. Daarom hebben we ze als SP Apeldoorn voor de Dag van de Arbeid een cadeau gebracht. Verandering begint bij daden en alleen een cadeau is natuurlijk niet genoeg.

Daarom strijden wij voor een verhoging van het minimumloon, pensioen naar 65 jaar, meer zekerheid voor werknemers en radicale gelijkwaardigheid.

Arbeiders uit alle landen verenig u!

Sunita Biharie – Fractievoorzitter en

Jeremie van Zeist - bestuurslid

 

Reactie toevoegen

U bent hier