h

Woonactie Apeldoorn

6 juli 2021

Woonactie Apeldoorn

Foto: SP

Zaterdag was het Superzaterdag

Door heel het land besteedden SP'ers aandacht aan de wooncrisis.

Ook in Apeldoorn zijn wij op pad gegaan.

 

Betaal je te veel huur?
Zoek je al tijden naar een huis?
Woon je in een huis vol vocht, tocht en schimmel of ander slecht onderhoud?
Doet jouw verhuurder nooit iets met klachten?
Of heb je op een andere manier last van de wooncrisis?

DEEL DAN NU JOUW VERHAAL

Ieder mens heeft recht op een gezond en betaalbaar huis. Maar dat recht is de afgelopen jaren door de kabinetten steeds verder afgebroken. Zij leverden onze volkshuisvesting over aan de markt. In 10 jaar Rutte verdwenen ruim 100.000 socialehuurwoningen en stegen de huren met maar liefst 35 procent. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de asociale verhuurdersheffing. Dat geld kan niet naar het bouwen van nieuwe woningen, het laag houden van de huren of het opknappen van huizen. Op de woningmarkt profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers.

Of het nu het kabinet is, de gemeente, of de verhuurder; naar huurders wordt niet geluisterd. Wij willen dat niemand meer wordt overgeleverd aan de ellende van de markt.

De politiek in Den Haag, de gemeenten en de verhuurders moeten huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk bewijs dat het anders moet, zodat ze er niet meer omheen kunnen. Na de zomer bundelen we al deze bewijzen uit het hele land in het grootste zwartboek ooit. Dit vormt de basis van onze eisen voor gezond en betaalbaar wonen voor iedereen. Dus help mee!

Vertel ons jouw verhaal en roep anderen op om dit ook te doen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier