h

Sunita Biharie voor de tweede keer lijsttrekker van SP Apeldoorn

4 september 2021

Sunita Biharie voor de tweede keer lijsttrekker van SP Apeldoorn

Foto: Joshua Versijde

Sunita Biharie is wederom door de leden van SP Apeldoorn unaniem gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Na een succesvolle comeback van SP Apeldoorn in de gemeenteraad in 2018 kreeg Sunita het vertrouwen van alle leden van SP Apeldoorn die stemden voor de kieslijst voor de gemeenteraad.

Sunita is SP

Met Sunita hebben we een stoere lijsttrekker met het hart op de goede plaats en de voeten stevig op de grond. Wij kennen Sunita als strijdvaardig, sociaal, rechtvaardig en activistisch. Sinds het aantreden als gemeenteraadslid heeft zij haar tanden in meerdere onderwerpen gezet, zoals:

De Hoenderloo Groep;

Het Kristal;

De ouders die de dupe zijn van de toeslagenaffaire.

Dit heeft zij gedaan in debatten, maar vooral door tijdens acties naast de mensen te staan die het betrof. Deze activistische instelling neemt Sunita ook mee naar de Apeldoornse raad, waarmee ze het frisse (tegen-)geluid geeft, dat zo hard nodig is.

Bijna tweedekamerlid

Het had weinig gescheeld of Biharie had een zetel ingenomen in de Tweede Kamer. Ze stond op de elfde plaats op de lijst voor de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar. Met peilingen die wezen op mogelijk 11 tot 13 zetels voor de SP was Sunita bijna doorgestoomd van de Apeldoornse gemeenteraad naar de Tweede Kamer.

Opkomen voor mensen

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Sunita de komende tijd ook weer zal doen waar ze het best in is: zichzelf zijn en opkomen voor mensen die dit zelf iets minder kunnen en/of de juiste wegen niet weten te bewandelen. Samen met de anderen op de verkiezingslijst, onze leden en alle SP-sympathisanten gaat Sunita door met onze strijd voor een socialer en eerlijker Apeldoorn met de raad als middel.
 
Bestuur SP Apeldoorn

Reactie toevoegen

U bent hier