h

Don Bosco moet blijven waar het is

26 oktober 2021

Don Bosco moet blijven waar het is

Foto: SP

Wij zijn net bij Don Bosco Maten geweest. Wat een spirit, verhalen, passie en mooie jonge mensen. Ze dreigen hun jeugdcentrum, hun thuis kwijt te raken. Dit kan niet, dit is meer dan stenen die je vervangt voor andere stenen!

Hun thuis zorgt voor studiebegeleiding, emoties uiten, verhalen delen, rappen als uitlaatklep en zoveel meer.

Het zijn de jonge mensen zelf die nu aan de bel trekken. Als ze bij anderen in een pand  moeten trekken en hun echte eigen plek kwijtraken, dan gaan ze thuis zitten of op straat hangen. Ze zijn bang dat ze dan depressief worden, maar ook dat sommige jongeren zich dan mee laten slepen in verkeerde dingen. Je zou denken het is een verandering van stenen, het is maar een gebouw. Maar in de praktijk is het zoveel meer. Ze raken hun thuis kwijt.

Laten we naar ze luisteren, hun rust geven en beslissen dat zij hun thuis mogen behouden!

Sunita Biharie

Fractievoorzitter

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier