h

Klimaatprotest

6 november 2021

Klimaatprotest

Foto: SP

Vandaag was er in Amsterdam een groot klimaatprotest waar de SP bij aanwezig was. Ook was Jeremie van Zeist ( voorgedragen als nummer 3 op de kandidatenlijst) met andere jonge SP’ers naar Glasgow

Deze klimaatcrisis is een systeemcrisis. De mensen met de de dikste portemonnee stoten verreweg het meeste uit. Honderd grote bedrijven zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 70% van alle CO2 uitstoot! Het winst maken door het uitputten van onze aarde moet stoppen.

Nederland maakt jaarlijks 17 miljard aan subsidie over aan de fossiele industrie, wereldwijd worden zij zelfs voor 5900 miljard dollar gesponsord door overheden.

En terwijl die winsten door het dak gaan, krijgen de mensen een hoge energierekening gepresenteerd. Dat moet anders! Het is tijd voor klimaatrechtvaardigheid. Geen euro meer naar vervuilers. Steun onze oproep en ga naar https://doemee.sp.nl/klimaatactie 

Reactie toevoegen

U bent hier