h

woonopstand Rotterdam

17 oktober 2021

woonopstand Rotterdam

Foto: SP

Samen staan we op tegen de wooncrisis. Daarom zijn we als SP vandaag met bussen vol mensen gereden naar Rotterdam. Ook vanuit Apeldoorn is er een bus vol met mensen in actie gekomen.

Waarom? Ieder mens heeft recht op een gezond en betaalbaar huis. 

Maar dat recht is de afgelopen jaren door het kabinet steeds verder afgebroken. Zij leverde onze volkshuisvesting over aan de markt. In 10 jaar Rutte verdwenen ruim 100.000 sociale huurwoningen en stegen de huren met maar liefst 35 procent. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de asociale verhuurderheffing. Dat geld kan niet naar het bouwen van nieuwe woningen, het laag houden van de huren, of het opknappen van huizen. Op de woningmarkt profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers.

Of het nu het kabinet is, de gemeente, of de verhuurder; naar huurders wordt niet geluisterd. Wij willen dat niemand meer wordt overgeleverd aan de ellende van de markt.

Omdat huizen zijn om in te wonen, niet om winst mee te maken. Omdat onze volkshuisvesting geen markt is. Omdat het anders kan. Laat hier jouw verhaal achter over de wooncrisis  https://doemee.sp.nl/wooncrisis

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier