h

Huurders Metaalbuurt overhandigen Zwartboek wooncorporatie

14 februari 2022

Huurders Metaalbuurt overhandigen Zwartboek wooncorporatie

Foto: SP

Verschillende bewoners van de Metaalbuurt hebben (met de SP) op donderdagavond een zwartboek overhandigd aan wooncorporatie De Goede Woning vanwege ernstige problemen, met onder andere schimmel in de woningen waarin zij wonen. “De bewoners constateren niet alleen schimmel maar ook tocht en wateroverlast belemmeren de huidige woonsituatie”.

 

Een plek van veiligheid, van rust en van warmte. Een woning moet voelen als thuis komen. Echter is dat gevoel voor veel huurders in de Metaalbuurt de tegenstelling. In dit zwartboek gaat het niet om mensen die veel eisen. Het gaat om de stratenmaker, de receptioniste, de chauffeur en de docent die eisen om in een veilige en schone omgeving te leven. Alle daagse mensen die enkel eisen dat zij thuis mogen komen in een woning waar zij zich veilig en welkom voelen. De realiteit van de betreffende mensen is anders.

Deze huurders hebben meer met elkaar gemeen dan alleen een grote mate van ontevredenheid over hun verhuurder; zij willen collectief actie ondernemen om de problemen bij de wooncorporatie aan te pakken. Zodat niemand straks meer hoeft te slapen in een schimmelige kamer. Waar je kunt leven zonder te veel kwijt te zijn aan de energierekening. Waar je kinderen geen astma puffertjes meer nodig hebben door tocht, vocht en schimmel.

 
Foto: SP

De Metaalbuurt heeft het de afgelopen tijd zwaar te verduren. Nieuws over de locatie is eerder normaal geworden, dan dat het een uitzondering is. Dit laten de bewoners ook zelf weten. Zij zijn bezorgd over hun veiligheid. Een gevoel dat ten alle tijden vanzelfsprekend moet zijn.

Het alternatief is een levendige buurt, waar mensen elkaar kennen en tegenkomen. Een buurtagent die de mensen in de buurt kent en gekend wordt door de mensen, een aanspreekpunt. Een buurt waarin bewoners meer invloed en zeggenschap hebben. Dat is ook waar de behoefte van de bewoners ligt. Een groep waar ik de afgelopen tijd met trots mee op ben getrokken. 

Laat dit het verhaal zijn van een groep bewoners die opkomt voor een leefbare woning. Een woning zonder tocht, vocht en schimmel. Dat is het minimale dat een mens verdient.

 

Sunita Biharie, fractievoorzitter SP Apeldoorn

Jeremie van Zeist, kandidaat- gemeenteraadslid & actietrajectleider.

 

Lees het zwartboek over de woonprolematiek in de Metaalbuurt in de bijlage. 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier