h

PETITIE RED DE ZORG

23 januari 2020

PETITIE RED DE ZORG

Foto: SP

Gisteren heeft SP Apeldoorn samen met de medewerkers van De Hoenderloo Groep de petitie ‘Red De Zorg ’aangeboden aan de Tweede Kamerleden.

De petitie was net enkele weken online en is in korte tijd al meer dan 3000 keer ondertekend. Omdat gisteren het debat al was en de nood hoog is (de top wil DHG namelijk al voor de zomer sluiten) hebben we besloten om toch gisteren al de petitie aan te bieden.

Foto: SP

Na het aanbieden van de petitie vond het debat plaats. In het debat hebben we veel partijen gehoord die terugkwamen op de medewerkers. Hun geluid wordt meegenomen en terecht! Want medewerkers luiden niet zomaar de noodklok.

Vandaag gaat het debat verder en zal SP Landelijk ook komen met een motie. De motie zal gaan over een doorstart.

Foto: SP

Maarten Hijink ( SP Tweede Kamerlid) "Financiële belangen gaan nu boven het belang van jongeren en de medewerkers bij De Hoenderloo Groep. De SP wil een doorstart en wil niet dat De Hoenderloo Groep wordt geofferd om Pluryn te redden."

Het is tijd om de jeugdzorg niet af te breken maar op te bouwen!

 

Sunita Biharie

SP Apeldoorn

Lees ook de opnie van Sunita Biharie op Joop.nl 

 

 

In de media

1. https://www.gld.nl/nieuws/2435646/medewerkers-hoenderloo-groep-bieden-ha...

2. https://www.ad.nl/politiek/minister-moederorganisatie-hoenderloo-groep-i... 

Reactie toevoegen

U bent hier