h

Stop de oorlog

5 maart 2022

Stop de oorlog

Foto: SP

Kom ook in actie. Vandaag 5 maart om 13:00 uur in Den Haag. De stad van vrede en recht.

Oorlog is altijd verschrikkelijk en ook nu is het vreselijk om te zien dat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. 

In een oorlog zijn het altijd de burgers die het meest lijden onder de omstandigheden terwijl de (politieke) elite maar zelden de gevolgen van een oorlog ervaart.

Poetin had Oekraïne nooit mogen binnenvallen, dit is een regelrechte aanval op de Oekraïnse bevolking die niet zit te wachten op Russische inmenging. De brute aanvallen op verschillende steden en zelfs een kerncentrale zijn een gevaar voor vele mensen. Hierdoor zijn er al vele slachtoffers en mensen die de onveilige situatie ontvluchten.

Het belangrijkste is dat we nu zoveel mogelijk inzetten op de- escalatie en het neerleggen van de wapens. Alleen op deze manier kunnen we voorkomen dat er meer slachtoffers vallen en het conflict hoger oploopt.

Niels de Wilde - Kandidaatraadslid SP 

Reactie toevoegen

U bent hier