h

Henri Kerkdijk

0639143745

WIE BEN JE?

Ik ben Henri Kerkdijk. Ik ben penningmeester van de SP afdeling Apeldoorn en raadslid. Ik woon in Apeldoorn met mijn vriendin en drie kinderen. Ik woon in het centrum van Apeldoorn, daarvoor heb ik in verschillende plaatsen gewoond zoals Den Haag en Groningen.
Voor mijn werk sta ik voor de klas op het VMBO, ook mag ik op mijn school de nieuwe collega’s begeleiden.

 

WAT DRIJFT JOU?

De oneerlijke verdeling van de welvaart is mij al erg lang een doorn in het oog. Dit geldt tussen verschillende landen, maar ook tussen verschillende mensen in eenzelfde land, ook in Nederland. Ik begrijp niet waarom het voor sommige andere mensen niet logisch is dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zouden kunnen dragen.
En om het nog erger te maken is er een aantal erg sterke schouders die eigenlijk niets meer willen dragen en onze overheid werkt hier ook nog eens aan mee door bijvoorbeeld belastingsafspraken.

 

WAAROM SP?

De SP is de enige partij die marktwerking in verschillende sectoren tegen probeert te gaan. De SP probeert mensen in hun kracht te zetten door ze te laten inzien dat wanneer je je krachten bundelt, er veel mogelijk is. 

 

WAT WIL JE BEREIKEN MET SP APELDOORN?

"Geen fractie zonder actie" is een bekend motto binnen de SP. Wij zijn dan ook zowel in de raad als daarbuiten actief om mensen waar mogelijk te ondersteunen. Dit is iets wat de SP zal blijven doen of we nu wel of niet in de raad zitten. Door alleen maar in het gemeentehuis te zitten ga je er niet achter komen wat er in Apeldoorn gebeurt. Je moet met de mensen in gesprek.

Er zijn veel mensen die ontevreden zijn over het allemaal gaat in Nederland. Hier is iets aan te doen door met elkaar hier tegen in te gaan. We moeten ons alleen niet laten afschepen met een zondebok, maar de echte verantwoordelijken hierop aanspreken en dat zijn de partijen die in de tweede kamer zitten of in de gemeenteraad voor de eigen portemonnee en de nodige prestigeprojecten

 

U bent hier