h

Jeremie van Zeist

WIE BEN JE?

Ik ben Jeremie van Zeist (2002) en ik woon in Apeldoorn. Sinds 2018 volg ik de opleiding tot Onderwijsassistent. Ik noem mijzelf met trots een socialist en ik ben er zwaar van overtuigd dat het huidige systeem enkel onrecht en ongelijkheid biedt aan het volk en de arbeiders. In het weekend ben ik regelmatig te vinden bij een restaurant waar ik werk als bijbaan.

WAT DRIJFT JOU?

Als 15-jarige snotneus ben ik mijzelf tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 meer gaan verdiepen in de politiek en de huidige stand van zaken in de maatschappij. Hierbij viel mij op dat in mijn beleving grote bedrijven en 'belangrijke' mannen met stropdassen aan de haal gingen met stapels geld, terwijl mijn ouders, ik en de gemiddelde inwoner nog steeds een grote klap te verduren hadden van de voorgaande crisis die is veroorzaakt door het falen van het systeem, het kapitalisme. 

WAAROM SP?

Voor mij is er maar 1 partij in Nederland die zich houdt aan een minimale hiërarchie, zonder mensen die als doel hebben om in een strak pak in Den Haag te lopen. Een partij die zich tot nu toe altijd heeft verzet tegen het systeem dat overduidelijk heeft gefaald.

WAT WIL JE BEREIKEN MET SP APELDOORN?

Al zou ik met trots willen kunnen zeggen dat we een socialistisch land en socialistische stad willen bouwen, zal dit voorlopig nog niet lukken. Totdat de arbeiders en gemiddelde inwoners ontdekken dat zij simpelweg geld verdienen voor mannen en vrouwen in strakke pakken op hun kantoren en zich hiertegen gaan verzetten. Dat is het punt waar ik hopelijk binnen kom wandelen om mensen ervan bewust te maken en samen met de SP en de bewoners van Apeldoorn actie te voeren.

WAT IS JOUW MOTTO?

Ik heb twee motto’s waaraan ik mijzelf regelmatig aan herinner om het uiteindelijk doel in zicht te houden:

“Niet lullen maar poetsen!”

en

“Those who do not move, do not notice their chains” van Rosa Luxemburg.

WAT WIL JE JOUW MEDEMENS MEEGEVEN?

Door er samen bewust van te worden dat geld niet de oplossing is naar succes en geen privilege mag zijn, kunnen wij samen een vuist maken tegen het systeem en deze 'mannen in strakke pakken' waar ik het over had.

U bent hier