h

Niels de Wilde

0649331241

WIE BEN JE?

Ik ben Niels de Wilde, geboren en opgegroeid in Apeldoorn. Samen met mijn vriendin woon ik sinds 2018 in Apeldoorn Zuid. Ik ben een echte socialist en activist. Mijn passie is bier brouwen, wat ik sinds 2020 volop doe bij een brouwerij in het centrum van Apeldoorn. Daarnaast ben ik een groot muziekliefhebber en ga ik graag naar concerten.

WAT DRIJFT JOU?

Iedereen moet volwaardig mee kunnen draaien in onze samenleving. We zien dat het steeds minder mensen lukt doordat vaste lasten steeds verder oplopen en loonsverhogingen achterblijven. Een betaalbare samenleving voor iedereen moet weer de norm worden. Ook in Apeldoorn is het voor veel mensen niet meer te betalen door de hoge kosten. Hard werken en lange dagen maken om voor jezelf of je gezin te zorgen en toch aan het einde van de maand financieel tekort komen. Helaas zorgen politieke keuzes ervoor dat veel mensen buitenspel komen te staan. Het maakt mij strijdbaar om hiertegen in opstand te komen. Gelijkwaardigheid, menswaardigheid, en solidariteit zijn het fundament van een goede samenleving voor iedereen. Daar zullen we voor moeten strijden.

WAAROM SP?

Je financiële situatie mag niet de reden zijn dat jij wel of niet een woning kan vinden, niet je afweging zijn of jij of jouw kinderen wel of niet gaan studeren, er niet voor zorgen dat jij een tandarts- of ziekenhuisbezoek overslaat. Wonen, onderwijs en zorg staan bij de SP bovenaan en hier maakt de partij zich samen met de mensen elke dag hard voor.

De SP is voor mij de enige partij die tussen de mensen staat en samen met de mensen in actie komt voor een betere samenleving voor iedereen. In actie voor gelijkwaardigheid, menswaardigheid, en solidariteit.

WAT WIL JE BEREIKEN MET SP APELDOORN?

In Apeldoorn kan en moet er veel anders. Belangrijke zaken die veel Apeldoorners bezighouden zoals: Kan ik nog een betaalbare woning vinden? Kan ik mijn stijgende maandlasten nog wel betalen?

Vragen zoals deze blijven helaas vaak onbeantwoord waardoor het vertrouwen in de landelijke en lokale politiek weg-ebt. Grote vraagstukken zoals wonen en hoe wij onze economie inrichten moeten beantwoord gaan worden. Samen met de SP gaan we deze vraagstukken niet uit de weg en luisteren we wat er in Apeldoorn speelt en gaan we hier met de Apeldoorners hard mee aan de slag, omdat er in Apeldoorn veel anders kan en moet.

WAT IS JOUW MOTTO?

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious"

-Matthew Bellamy (Muse)

WAT WIL JE JOUW MEDEMENS MEEGEVEN?

Ik kan mij voorstellen dat je het vertrouwen bent verloren in de politiek en dat je je niet gehoord voelt. Ik heb dit gevoel ook als ik kijk naar besluiten en keuzes die worden genomen venuit Den Haag. Mijn ervaring is ook dat wanneer je samen in actie komt voor iets wat je wil veranderen in jouw buurt, wijk, dorp, of stad je veel kan bereiken. Het zal echt niet altijd lukken maar zolang we samen de strijd aan gaan kunnen we veel bereiken in onze gemeente. Verandering komt alleen als we in actie komen met elkaar en voor elkaar.

U bent hier