h

Niels de Wilde

0649331241

WIE BEN JE?

Ik ben Niels de Wilde, een jonge socialist, geboren in Apeldoorn. Samen met mijn vriendin woon ik sinds 2018 in Apeldoorn Zuid. Ik ben een echte socialist en een activist. De discussie ga ik niet uit de weg. Ik werk full time in een bierbrouwerij en daarnaast zet ik mij met volle overtuiging in voor de SP. Naast de SP ben ik ook actief geweest als contactpersoon bij onze jongerenorganisatie ROOD.

WAT DRIJFT JOU?

Tijdens mijn opleiding ben ik me gaan verdiepen in politiek. De ongelijkheid in de wereld frustreert mij, vooral de ongelijke verdeling van het kapitaal. Het kapitalisme is de ziekte van onze maatschappij en moet bestreden worden. Het maakt mij strijdbaar om hiertegen in opstand te komen. Gelijkwaardigheid, menswaardigheid, en solidariteit zijn het fundament van een goede samenleving voor iedereen. Daar zullen we voor moeten strijden.

WAAROM SP?

Er is maar 1 partij die voor rechtvaardigheid strijdt, maar 1 partij die actief de straat op gaat, maar 1 partij die samen met de mensen staat, en er is maar 1 partij die het kapitalisme tegengaat. Een keuze moeten maken welke partij ik zou moeten volgen heb ik niet want die is er niet. Alleen de SP staat voor de idealen die ik heb.

WAT WIL JE BEREIKEN MET SP APELDOORN?

In Apeldoorn gaat er te weinig geld naar onderwijs zorg en een eerlijk loon. Dit zijn landelijke punten waar we ons lokaal voor gaan inzetten. Met actie voeren kunnen we veel afdwingen. Samen staan we sterk. Samen lokaal strijden voor lagere huur, betere zorg, en een betaalbaar openbaar vervoer.

WAT IS JOUW MOTTO?

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious"

-Matthew Bellamy (Muse)

WAT WIL JE JOUW MEDEMENS MEEGEVEN?

Het kan anders. Als we samen opstaan en een vuist maken staan we sterk. Laat je horen en sta op. Het is tijd voor elkaar, tijd voor een sociaal beleid, tijd om samen de straat op te gaan. Het is tijd voor rechtvaardigheid.

U bent hier