h

Petra van Werven

WIE BEN JE?

Ik ben Petra van Werven (1973), geboren en getogen in Apeldoorn en trotse moeder van 2 dochters. Voordat ik in de WAO terecht kwam ben ik werkzaam geweest als apothekersassistente en office manager. Op dit moment ben ik, naast moeder ook  mantelzorger en zet ik mij in voor mensen die onder andere voor de zorg, (sociaal)juridisch en administratief een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Mijn omgeving omschrijft mij als betrokken, behulpzaam en daadkrachtig.

WAT DRIJFT JOU?

Van nature ben ik iemand met een sterk rechtvaardigheidsgevoel; ieder mens verdient en heeft recht op gelijke kansen in het leven, ongeacht leeftijd, geloof, huidskleur, opleiding , etc. We zijn allemaal mens.

Ik heb erg veel moeite met de toenemende mate van ongelijkheid en individualisering in de maatschappij.

Steeds meer mensen denken en handelen vanuit een soort egoïsme (“als ík het maar goed heb”) en lijken zich steeds minder te bekommeren om het welzijn en de gevoelens van de ander, normen en waarden die vervagen.

Het is voor mij onbegrijpelijk en onverteerbaar dat er een groep mensen is die van gekkigheid niet weet waar ze hun geld aan uit moeten geven en het van z’n lang zal z’n leven nooit op zal krijgen. Terwijl er aan de andere kant mensen zijn die de wanhoop nabij zijn omdat ze niet meer weten hoe, of zelfs niet meer in staat zijn om zichzelf en hun kinderen nog een dak boven het hoofd en een gezonde maaltijd te bieden, zorg mijden doordat ze dat niet meer kunnen betalen.

Daarbij zie ik een overheid die symptomen bestrijdt door middel van onder andere voedselbanken, toeslagen en opvangcentra, maar het daadwerkelijke probleem niet oplost en de marktwerking en het kapitalisme blijft omarmen. Dat moét en dat kán anders.

Ik geloof in een SAMENleving, waarin we niet alleen kijken naar elkaar, maar ook zien wat er om ons heen gebeurt. Waarin we SAMENwerken, de handen ineen slaan en er voor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft…  Waarin we solidair zijn met elkaar, waar gelijkheid en gelijkwaardigheid voorop staan.

WAAROM SP?

Al sinds het moment dat ik mag stemmen, stem ik SP. Deze partij staat het dichtst bij mijn kijk op de wereld, mijn ideeën over rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

WAT WIL JE BEREIKEN MET SP APELDOORN?

Apeldoorn is voor mij altijd een fijne plaats geweest om te wonen. En zo moet dat ook blijven, maar wel voor iedereen. De afstand tussen de inwoners van Apeldoorn en de gemeente is steeds groter geworden. Ik wil met SP Apeldoorn bereiken dat de inwoners zich weer gezien en gehoord voelen, dat het kloppende hart van Apeldoorn weer een sociaal geluid krijgt.

Een Apeldoorn waarin niet alleen vanachter de tekentafel gewerkt wordt, maar waar de inwoners actief betrokken worden en hun stem weer meetelt. Een Apeldoorn dat zich niet autoritair, maar solidair opstelt voor álle inwoners.

WAT IS JOUW MOTTO?

Niets doen is geen optie.

WAT WIL JE JOUW MEDEMENS MEEGEVEN?

Kijk niet alleen naar wat er gebeurt, maar zíe het ook.
Praat niet over elkaar, maar praat mét elkaar.
Hoor niet alleen wat er gezegd wordt, maar luíster ook naar elkaar.

U bent hier