h

Onderwijs en wetenschap

31 maart 2011

16 april: Manifestatie tegen kernenergie

Kom op zaterdag 16 april 2011 naar de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen roept op tot een landelijke manifestatie tegen kernenergie: “Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst.”

Ik heb schoon genoeg van kernenergie!

Wanneer: 16 april, tussen 13:00 – 16:00 uur
Waar: De Dam, Amsterdam

Lees verder
30 maart 2011

Studenten komen in actie voor goed en betaalbaar onderwijs

De afgelopen maanden hebben er in veel steden demonstraties plaatsgevonden tegen de enorme bezuinigingsplannen van het kabinet op hoger onderwijs.

Studenten in Actie, Studieboete? Oprutte!
SP afdeling Apeldoorn heeft op verschillende locaties in Apeldoorn de openbare plakzuilen van deze poster voorzien.

Op 21 januari kwamen er zelfs 20.000 studenten, docenten en professoren naar het Malieveld in Den Haag om hun stem tegen de plannen te laten horen. Binnenkort debatteert de Tweede Kamer over de studieboete en dan komen studenten opnieuw in actie!

Lees verder
20 mei 2010

Stufi moet blijven!

Bijna alle politieke partijen willen een einde maken aan de studiefinanciering. VVD, D66, PvdA, en GroenLinks willen allemaal van het huidige systeem af en een leenstelsel invoeren. Daarmee zou de rekening van de crisis bij studenten neergelegd worden. Een belachelijk plan.De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt als maar duurder, of het nu op de universiteit, op het HBO of op het MBO is. Uit onderzoek blijkt dat tenminste een derde van de jongeren niet zou gaan studeren als hij of zij alles moet lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden. Niet als het aan ons ligt. Wij accepteren niet dat studenten de rekening van de crisis moeten betalen. We komen in actie voor betaalbaar onderwijs waar je wat van leert.

SP Apeldoorn zal vrijdag 21 mei 2010 de ‘Code ROOD’ krant van de ‘jongeren in de SP (ROOD)’ gaan uitdelen aan studenten van het ROC aan de Laan van de Mensenrechten, en hen oproepen om een petitie te ondertekenen. Ook kan dat digitaal op www.stufimoetblijven.nl, inmiddels is de petitie al ruim 10.000 keer ondertekend. De actie zal beginnen om 12.00 uur en duren tot 13.30 uur.

Lees verder

U bent hier